Utánpótlás látogatók a KB Autoteam-nél

 

Utánpótlás látogatók a KB Autoteam-nél

Rendhagyó pályaorientációs napot szerveztek a Vári Szabó István Szakképző Iskolában február 28-án. A kilencedikes tanulók szorgoskodtak a tanműhelyekben, hogy bemutassák az egy év alatt megszerzett szakmai felkészültségüket. A KB Autoteam esetében a helyszínen, a Keceli út 19-23 szám alatti telephelyen tájékozódtak a tanulók.

Balaskó István, a KB Autoteam Kft. autószervizének vezetője fogadta a Vári Szabó István Szakképző Iskola 1/9/c osztályát kedden délelőtt. A diákokat Márk Csaba Endre, az intézmény szakmai oktatója vezette, aki a terület jó ismerője, mert járműmérnöki felsőfokú végzettséggel rendelkezik. 

A szervizvezető két részre osztotta a társaságot. A műszaki részlegen, a szerviz, a futómű-diagnosztika, a járműbeállások, a mosó, az alkatrészraktár, a munkafelvétel, a műszaki-vizsga bázis területeken  maga vezette az 1/9/C osztály tanulóit. A könnyedebb tartalmú tájékoztatót Kiss Gabriella munkafelvevő tartotta a diákoknak, akiknek játékkal, ajándékkal is készült.

A gépjármű mechatronikai szakos hallgatók játék lehetőséget kaptak. A KB Autoteam számos márkát, mint a Fiat, a Fiat Professional és Jeep járműveket értékesít, amelyeknek márkaszervize is egyben, mi több, februártól a Peugeot és Citroën személy és haszonjárművek márkaszervizelését is végzik. Ennek megfelelő tartalmú puzzle lapokat kaptak a fiatalok, hogy rakják azokat egész képpé. A sikeres fotó bemutatását követően pedig ajándékot kaptak a tanulók.

Márk Csaba Endre kísérő szakmai oktató örömét fejezte ki, hogy elhozhatta a diákjait. Mint mondta egy rendszer szintű gyakorlati tájékoztatót láthattak a várisok. Jó volt megtapasztalniuk, hogy milyen sokoldalú munkalehetőséget kínál a szakterületnek egy helyi autókereskedés a KB Autoteam, amelynek teljes körű szolgáltatásai révén átfogó képet kaptak a szakmáról. 

Az értékesítéstől a szervizen, az autókozmetikán, az alkatrészforgalmazáson át, a hatósági munkáig minden ága megtalálható ennek a szakmának itt – jelentette ki. Talán egy kicsit furcsa, mostanság népszerű nevén a gépjármű mechatronikai szak, de a tartalma így lefedi az ágazatot. A szakoktató biztos benne, hogy motiváló ingereket kaptak a bő egy órás gyakorlati bemutatón a diákok.

 

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés