Szilvásvárad: Szladek Szonjáé a KB Autoteam Kupa

 

Szilvásvárad: Szladek Szonjáé a KB Autoteam Kupa

Versenyérdekesség a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjén. Szeptember 30-án teltház előtt rendezték meg a KB Autoteam Kupa Vágtass, ugorj, hajts! versenyszámot. A legjobb a Debreceni LHSE sportolója Szladek Szonja lett (Máté), aki Váczi Csaba hajtó segítségével vitte el a győzelmi serleget a Szilvásváradi Lovasaréna többezer nézőjének éljenzése kíséretében.

A Nemezti Vágta keretében rendezték meg a Vágtass, ugorj, hajts! versenyszámot vasárnapSzilvásváradon. A különleges versenyszámot időre rendezték 105 cm-es magasságú akadályokkal nehezített pályán. A feladat lóháton díjugratás, ügyességi pálya, majd egy ló nélküli szakasz, csak a lovas számára és végül a négyes fogattal történő akadályhajtással az utolsó körben.

A rendkívüli erőpróbára 9 lovas nevezett. A sportolóknak sokoldalú alkalmazkodásra volt szükségük, hogy teljesítsék az összetett pályát, amelyben valószínű életre szóló élményt nyújtott versenyzőknek a Szilvásváradi Lovasaréna többezer nézőjétől hangos atmoszférája. A végeredmény kialakulásában, a helyezések eldöntésében előfordultak századmásodperces különbségek.

A győzelmet mondhatni magabiztosan hozta Szladek Szonja, Máté nevű lovával. A Debreceni LHSE lovasa hat másodperccel ment jobbat a második helyezett Mihalkó Gerdától (Istafan Amanda), akit 58 század másodperccel követett Harencsár Mariann, Rózsabimbóval. A győztes Szladek Szonját,  Váczi Csaba a fogathajtás régi motorosának számító hajtó segítette. A Tápiómenti Lovas Klub válogatott négyes fogathajtója kiváló formát mutatva építette fel a ráháruló pálya szakaszt és biztosította ezzel a debreceni sportolónő sikerét.

Vágtass, ugorj, hajts! - a KB Autoteam díjáért 1-3 helyezett lovasai (magasság 105 cm,

elbírálás Ride & Drive C-szab csak időre):

1. Szladek Szonja, Máté, Debreceni LHSE Nyitott 140,07 Váczi Csaba hajtó

2. Mihalkó Gerda, Istafan Amanda, Balmazújvárosi Délibáb H és LSE,

146,01

3. Harencsár Mariann, Rózsabimbó, Garai SE, 146,59

Képek forrása: Nemzeti Vágta Facebook oldala

PC-nvagat26
PC-nvagta2
PC-nvagta3
PC-nvagta4
PC-nvagta5
PC-nvagta7
PC-nvagta8
PC-nvagta9
PC-nvagta11
PC-nvagta12
PC-nvagta13
PC-nvagta14
PC-nvagta15
PC-nvagta16
PC-nvagta17
PC-nvagta18
PC-nvagta20
PC-nvagta21
Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés