Készítse fel autóját a télre!

 

Készítse fel autóját a télre!

Hosszúra nyúlt a helyenként nyarat idéző ősz, de a novemberi előrejelzések hajnalonta már gyakran -7 °C fok alatti hőmérsékleteket vetítenek előre. Ideje a téli gumik használatának, az-az a téli-gumicserének. A változó időjárási körülményekre nem csak a gumicserével, hanem futóművizsgálattal és a különböző folyadékok téli változatának alkalmazásával is célszerű készülni. Készítse fel személyautóját vagy haszonjárművét a változó, télies időjárási körülményekre!

A téli felkészítés alapja a téli gumi, de a jármű egyéb részeinek, elsősorban a futómű átvizsgálása is célszerű, ami a KB Autoteamn-nél alkalmazott Hunter Futómű ellenőrzésnek köszönhetőn egy kávé, vagy tea elfogyasztásának ideje alatt megoldható! De kezdjük a téligumi csere lehetőségeivel. 

Balaskó István, a KB Autoteam Kft. szervizvezetője javaslatait ajánljuk olvasóink figyelmébe. „Rövidebb fékút, biztonságosabb úttartás a téli gumi eredménye, amely különbséget minden vezető azonnal észrevesz. A lényegesen kedvezőbb vezetési komfort az indulásoknál, a gyorsításoknál is érzékelhető. A téli gumik a havas, nyálkás felületen is tapadnak az úthoz. Csökken a csúszás veszély a mélyebb barázdákkal lamellázott, lágyabb szerkezetű téli gumikkal, de ehhez hasznos a vezetési stíluson is változtatni. 

A dinamizmus csökkentése, a tudatos nyomvonalválasztás és kormányzás, az előbb és fokozatos fékezés kulcskérdés a téli vezetés során. A futómű átvizsgálását is javaslom. Erre most néhány perc elég az elmúlt években üzembehelyezett Hunter Hawkeye Elite™ Prémium kerékbeállító rendszer alkalmazása miatt.  Célszerű a prevenciós ellenőrzésre előre bejelentkezni munkafelvevőinknél telefonon, vagy online és az egyeztetett időpontban a vizsgálatot rövid idő alatt elvégezzük – mondja a szervizvezető.

Balaskó István másra is kitért, amit célszerű megvizsgálni. „Alapvető feltétel az ablaktörlő lapátok és a szélvédő kifogástalan állapota, a szélvédőmosó rendszer és a benne lévő folyadék téliesítése (fagyálló folyadékkal). Egyszerű átvizsgálással szervizünkben bármilyen típusú jármű esetén ellenőrizzük a külső világítást, a rendszámvilágítást, a folyadék és a folyadékszintek állását. A hűtőfolyadék fagyáspont ellenőrzése, a motorolaj szint vizsgálata ugyancsak lényeges. Szakembereink a gumiabroncsok kopását és nyomását megmérik, mint ahogy az akkumulátor állapotát is műszeres vizsgálattal kontrollálják. A fékek állapota, a jól beállított futómű élet-halál kérdése mindig, különösen az télen. Bízzák a szakembereinkre a jármű téli felkészítését – hangsúlyozta a szakember. 

Mindezen vizsgálatokhoz szükséges alkatrészekkel, tartozékokkal, a gyári vagy a lényegesen kedvezőbb árú, gyári minőséggel megegyező utángyártott anyagokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Mindezekhez igény szerint szakmai tanácsot nyújtunk. Hívják bátran a KB Autoteam Kft. Autószervizét a 77 429 395-ös telefonon vagy a vevoszolgalat@kbautoteam.hu e-mail címen” – zárta tájékoztatóját Balaskó István, KB Autoteam Kft. szervizvezetője 

KB Autoteam Kft. - Az Autószerviz

6400 Kiskunhalas, Keceli út 19-23, tel: 77-429-395, www.kbautoteam.hu; e-mail: vevoszolgalat@kbautoteam.hu 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés