Készítse fel autóját a tavaszra 6 lépésben!

 

Készítse fel autóját a tavaszra 6 lépésben!

Mutatjuk a tennivalókat, melyekkel felkészítheti autóját, hogy az tavasszal is a legjobb formáját hozhassa!

A KB Autoteam Kft. célja, hogy teljes körű megoldást nyújtson ügyfelei számára, így Fiat és Lada márkaszervizünkben, illetve bármely típusú autóhoz elérhető márkafüggetlen szervizünkben minden területre kiterjedő szervizszolgáltatásokkal várjuk autóikat.

1. Téli gumi lecserélése 

Amelegebb időjárásban a téligumi fenthagyása a nem megfelelő tapadás miattbalesetveszélyes és nem gazdaságos megoldás, növeli az autó fogyasztását. 

Csere előtt ellenőriztessük a gumikat: az elöregedett gumiabroncs vagy a futófelület nem megfelelő profilmélysége veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát, ilyen esetében érdemes új gumikra beruházni.  Alkatrészforgalmazó részlegünk segít megtalálni az Ön autójának megfelelő gumikat!

A gumicentírozás (a kerék kiegyensúlyozásának ellenőrzése) is fontos, hogy rázkódásmentesen és teljes biztonságban közlekedhessünk.

Futóműbeállítás: sajnos télen elég gyakran találkozhatunk kátyúkkal, így könnyen el is állítódhat a futómű, és mindentől függetlenül, 15.000 km-enként erősen ajánlott az ellenőrzés! A hibásan álló kerekek miatt gyorsan elkopnak a gumik, tehát gazdaságosabb megoldás egy időben megejtett ellenőrzés és szükség esetén javítás.

Gumik tárolása: A lecserélt gumikat csökkentett légnyomással tároljuk, és néha forgassuk át őket. 

Szervizünkben a gumicsere mellett centírozással és futóműbeállítással is várjuk Önöket!

 

2. A klíma ellenőrzése

Ha tavasz és nyár, akkor klímaszezon!
De ne felejtsük el, hogy a klímaberendezések rendszeres karbantartása és tisztítása nélkülözhetetlen a hatékony, biztonságos működéshez, és jelentősen növeli a klíma élettartamát.

A klímagáz töltési szintjét ellenőriztessük évente, szükség esetén töltessük fel.A tökéletes eredmény eléréséhez javasoljuk a pollenszűrő rendszerese cseréjét is.

Autószervizünk a klímagáz töltése és a pollenszűrő cseréje mellett az autóklíma-berendezések vírustalanítását, antibakteriális kezelését, penészgombátlanítását, poratka- és allergiamentesítésétis vállalja. A tisztítást minőségi fertőtlenítő anyagok segítségével végezzük, hogy klímája megfelelően, az utasok egészségét nem kockáztatva működjön.

 

3. Autókozmetika

Egy alapos mosás és takarítás nemcsak az autó megjelenését javítja, hanem annak állapotát is megóvja. A sótartalmú kosz képes megmarni a karosszériát, érdemes tehát egy alapos külső mosással megszabadulni a szennyeződésektől.

A belső térről se feledkezzünk meg, amellett, hogy jobb tiszta autóba beszállni, a korábban bekerült nedvesség és piszok remek táptalajt jelent a baktériumoknak.

Kézi autómosónkban külső-belső mosással varázsoljuk tisztára az autókat. A tökéletes végeredmény érdekében aprecíz és pontos munkavégzés mellett kiemelt figyelmet fordítunk a legjobb minőségű eszközök és anyagok használatára is.

4. Karosszériamunkálatok

Mosás után észrevehető válik az esetleges korrózió és a sérülések is. Ezeket igyekezzünk mielőbbjavíttatni, hiszen az apróbb sérülések könnyebben és olcsóbban javíthatók, mintha már jelentős a kár. Karosszéria és Fényezőműhelyünkbenteljes körű karosszériajavítási és fényezési munkákkal szépítjük autóját!

A szélvédő az autók szerkezeti szilárdságának akár 1/3-át is biztosíthatja, az utas oldali légzsákok kinyílás esetén ezt használják támaszként.A szélvédőn található repedések következtében autója akár meg is bukhat a műszaki vizsgán vagy büntetést kaphat miatta egy közúti ellenőrzés során. Az apróbb sérülések javítással, de a repedések már csak szélvédőcserével oldhatók meg.

Autószervizünk szakszerűen javítja a szélvédősérüléseket, amelyet kő vagy egyéb szilárd anyag felverődése okoz. Szélvédőcsere esetén pedig keresse Karosszéria és Fényezőműhelyünket, segítünk megoldást találni!

A besárgult és karcos fényszórók nem szép látványt nyújtanak, de nem muszáj cserélni őket: a javítást és polírozást rövid határidővel vállaljuk, hogy fényszórói a régi fényükben tündököljenek!

 

5. Ablaktörlőlapátok

 Télen könnyen elkophat és megkeményedhet a felületük, szükség esetén, cseréljük őket, mielőtt összekaristolják a szélvédőt! Elhasznált állapotban a szélvédőre tapadt port és ütköző rovarokat sem tudják maradéktalanul eltávolítani, így a látási viszonyok is jelentősen romolhatnak.

 

+1

A fentieken kívül, egy teljes körű ellenőrzés során érdemes átnézetni a motortérben lévő folyadékok szintjét és a fékeket is. Ezekre természetesen egész évben oda kell figyelni, de a tavaszi átvizsgálás is tökéletes alkalmat nyújt az ellenőrzésre.

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés