Ezekre figyeljen a téli gumi kapcsán!

 

Ezekre figyeljen a téli gumi kapcsán!

Ön tudja mikor kell lecserélni a nyárit téli gumira? 

Nem az első hóeséskor, hanem amikor a napi középhőmérséklet 7°C fok alá csökken! A mélyebb barázdáknak köszönhetően a téli gumiknak jobb a tapadása, így biztonságosabb vezetést és nagyobb teljesítményt garantálnak a hidegebbre forduló időjárási viszonyok között is.

A csere előtt fontos megvizsgálni a gumikat, hiszen számos tényezőn múlik, hogy biztonságosan használhatók-e még. Ha például elöregedett a gumiabroncs vagy nem megfelelő a futófelület profilmélysége, érdemes inkább új gumikra beruházni, hiszen ezek komolyan veszélyeztetik a téli közlekedést.

A futófelület minimális mélységét jogszabály is meghatározza (legalább 1,6 mm-nek kell lennie a futófelület középső háromnegyedén), illetve a gumiabroncs állapotára is vonatkoznak előírások. Külföldre utazás esetén pedig nézzük meg a célország jogszabályait, tudta, hogy Ausztriában például szabályozzák a téli gumi és a hólánc használatát a november 1. és április 15. közötti időszakban?

Tehát, ha biztonságosan és a büntetéseket elkerülve szeretnénk télen autózni, nem árt szakemberekkel átnézetni a gumikat, és saját érdekünkben ne halogassuk a cserét!

Keresse bizalommal munkatársainkat, akik segítenek az ellenőrzésben, a gumijavításban és -cserében, szükség esetén pedig rendkívül kedvezményes áron szereznek be Önnek új garnitúrát! 

Szervizszolgáltatásaink listáját az alábbi hivatkozáson érheti el:
http://www.kbautoteam.hu/szolgaltatasok/szerviz

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés