Az új szabály érinti a műszaki vizsgát

 

Az új szabály érinti a műszaki vizsgát

Változtak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok. Mindez más okmányok mellett a műszaki vizsga érvényességére és érvényesítésére is vonatkozik.

Ettől az évtől nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához kötik a lejáró hivatalos okmányok érvényességi idejét, hanem konkrét dátumot jelölnek meg, június 30-át. Egy korábbi szabályozás nem konkrét dátumot jelölt meg, hanem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjától számított 60 napban határozta meg az okmányok érvényességi idejét, az erről szóló kormányrendelet 2022. január 1-től hatályát vesztette. Az új kormányrendeletet a múlt év végén hozta le a Magyar Közlöny.

A Magyar Közlöny december 17-i számában jelent meg a parlament által elfogadott törvény, amely többi között rögzíti, hogy akinek 2020. március 11. és 2020. július 3. között vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között járt vagy jár le a hivatalos okmánya, az 2022. június 30-áig érvényes lesz.

Az elfogadott törvény külön megemlíti a hivatalos okmányok között a forgalmi engedélyeket, Kimondja a jogszabály azt is: a meghosszabbított érvényességi idő nem akadálya annak, hogy valaki ezt megelőzően intézkedjen okmánya cseréjéről. A KB Autoteam Autószerviz vezetője, Balaskó István kéri ügyfeleit, hogy akit érint az új szabályozás, a torlódások elkerülése érdekében időben jelentkezzen a szerviz műszakivizsga-bázisán.

Bejelentkezés telefonon + 36 77 429 395, személyesen a KB Autoteam Kft. Autószerviz telephelyén, Kiskunhalas Keceli út 19-23. A műszaki vizsgára online is bejelentkezhet ezen a felületen, ha ide kattint!

Forrás: MTI

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés