5 tipp a nyári autózáshoz

 

5 tipp a nyári autózáshoz

Beköszöntött az igazi hőség, és további forró napok várhatók. Összegyűjtöttük, hogyan tehető könnyebbé és biztonságosabbá az út, ha autóval indulunk munkába vagy nyaralni! :) 

 

1. Megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása

  • Lassan a csapból is az folyik, hogy a nyári hőség során kiemelten fontos szerveztünk számára a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, és ez bizony így is van! A dehidratáltság következtében nehezebben tudunk koncentrálni, fáradtabbnak érezhetjük magunk, ami nincs jó hatással a vezetési képességekre.

  • A saját folyadékfogyasztásunk mellett az autó hűtőfolyadék szintjét sem árt ellenőrizni, hiszen a nyári forróságban még könnyebben túlmelegedhet a motor, ami költségesebb javításokhoz vezethet!

 

2. Túl magas hőmérséklet elkerülése

  • Ha túlságosan felmelegszik a levegő az autó belsejében, az szintén negatívan befolyásolja a koncentrációs képességeinket, ezért húzzuk le az ablakokat vagy indítsuk be az autóklímát!

  • Nagyon fontos, hogy még rövid időre se hagyjuk utasainkat, kisállatainkat az autóban, pár perc alatt a forró levegő hatására akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek!

 

 3. Fontos teendők, ha klímás az autó

  • A klímaberendezések rendszeres karbantartása és tisztítása nélkülözhetetlen a hatékony, biztonságos működéshez,és jelentősen növeli a klíma élettartamát.
    A klímagáz töltési szintjét is érdemes évente ellenőriztetni, szükség esetén feltöltetni. A legjobb eredmény elérése érdekében a pollenszűrőket is cseréltessük.

  • A hőfokot úgy állítsuk be, hogy maximum 7-10 fokkal legyen alacsonyabb a kinti hőmérsékletnél, a túl nagy és hirtelen hőmérsékletkülönbség erősen megviseli a szervezetünket.

 

4. Gumik ellenőrzése

  • Félreértés ne essék, ez minden évszakban kiemelten fontos lépés, hiszen ha az autógumik túl kopottak és elhasználtak, már nem képesek teljes biztonságot nyújtani. Ne kockáztassunk, inkább cseréljük őket!

 

5. Szélvédőmosó folyadék

  • Nyáron nincs szükség a téli folyadék fagyálló tulajdonságra, ezért a megmaradt téli helyett inkább nyári szélvédőmosót használjunk, aminek összetétele segít a por és a szélvédőnek ütköző rovarok eltávolításában.

 

Reméljük, tippjeink segítenek átvészelni a forró napokat! További kellemes nyarat és autózást kívánunk! :) 

 

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés